7.8.2011
Döner marinoidulla tofulla
Tämä resepti kuuluu lähiaikoina julkaistavaan reseptien sarjaan, jotka kaikki yrittävät viedä voiton kansan rakastamasta liharuoasta. Nyt alistun siis kopioimaan melko tarkasti alkuperäisen tuotteen rakennetta, siis tekemään tekopihvejä ynnä muuta mukavaa. Toisten mielestähän kasvisruoan ei edes kuulu näyttää liharuoalta, ja tottahan sekin. Prässättyä ylikypsää häränrintaa on hankala imitoida vegaanin lautaselle sopivaksi. Toisaalta koko jutun menestyksen salaisuus piillee juuri siinä, että lihaherkut voidaan jotenkin kätevästi korvata. Tässä siis oma ideani aamuyön tunneille!
Sämpylän voi tehdä millä tahansa sämpylätaikinan ohjeella, kannattaa kuitenkin pitäytyä tavallisissa tai durumvehnäjauhoissa ja lisätä ohjeeseen pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Myös, vaikka ohjeessa jo öljyä olisi. :)
Marinoin ohuiksi leikkaamani tofusuikaleet oliiviöljyssä, jossa valkosipulia, rosmariinia, basilikaa, suolaa ja cayenne- sekä mustapippuria, ja maku oli oikein autenttinen. Viipaleet kannattaa paistaa vasta juuri ennen tarjoilua ja ihan kunnolla öljyssä ruskeiksi, jotta niihin tulee haluttu kebablihamainen rakenne. Lisäksi perisaksalaisittain salaattia, tomaattia ja sipulia. Kastikkeeksi sopii tuubimajoneesi tai pestokin. Zwei Euro, bitte!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Tilasin kerran saksassa kasvisdönerin. Sain pitaleivän salaatilla.
Voittanee silti Saarioisten eines-kasvishampurilaisen!
Lähetä kommentti