4.10.2011

Köyhän opiskelijan salade niçoise ja omatekoista pestoa


















Maailman kevyintä darraruokaa! Hans Välimäki toteaa keittokirjassaan, miten suomalaiset aina ahtavat roskaruokaa krapulan yllättäessä, kun länsinaapurimme käyvät sivistyneesti ravintolassa dagen efter. Tämä on enemmän ruotsalaisen mallin mukainen ohje - suolaa ja rasvaa on kylliksi, mutta salaatti tekee annoksesta raikkaan. Pestokin on jumalaista.

tammenlehväsalaattia

keitettyjä kananmunia

tonnikalaa

Pestoon:

ruukku basilikaa

parmesan-juustoa

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Basilika leikataan varsineen irti ruukusta ja kastetaan kiehuvaan veteen, jonka jälkeen huuhdellaan kylmällä vedellä ja puristetaan varovasti kylmäksi. Se, juusto, öljy ja mausteet ajetaan tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai yleiskoneella. Nauti!

Ei kommentteja: