4.10.2011
Köyhän opiskelijan salade niçoise ja omatekoista pestoa
Maailman kevyintä darraruokaa! Hans Välimäki toteaa keittokirjassaan, miten suomalaiset aina ahtavat roskaruokaa krapulan yllättäessä, kun länsinaapurimme käyvät sivistyneesti ravintolassa dagen efter. Tämä on enemmän ruotsalaisen mallin mukainen ohje - suolaa ja rasvaa on kylliksi, mutta salaatti tekee annoksesta raikkaan. Pestokin on jumalaista.
tammenlehväsalaattia
keitettyjä kananmunia
tonnikalaa
Pestoon:
ruukku basilikaa
parmesan-juustoa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Basilika leikataan varsineen irti ruukusta ja kastetaan kiehuvaan veteen, jonka jälkeen huuhdellaan kylmällä vedellä ja puristetaan varovasti kylmäksi. Se, juusto, öljy ja mausteet ajetaan tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella tai yleiskoneella. Nauti!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti