28.7.2011

Voi-rosmariinipasta





















Voisi väittää, että rakastan Alepan myöhäisiä aukioloaikoja. Yli viisitoista vuotta iltayhdeksältä ja viikonloppuisin kuudelta suljettavien kauppojen vaikutuspiirissä asuneena tuntee olevansa nousuhumalassa, kun automaattiovet aukeavat. Eikä kukaan edes valita myöhäisestä ruoanlaittoajasta! Turun Blankossa oli edellisellä viikolla upeaa voi-salviapastaa (ja erittäin hyvää punaviiniä, australialainen Yellow Tail) ja tästä intoutuneena tein samanlaista. Tällä kertaa tosin (taas) halloumiversiona, mikä sivumennen sanoen vastaa ainakin omasta mielestäni noin 95-prosenttisesti keskivertoa broilerin rintafilettä. En tiedä kyproslaisten lampaiden elosta, mutta lähes varmasti ne ainakin elävät kauemmin kuin kolme viikkoa. Tuoretta salviaa Alepassa ei sentään ollut, eikä edes kuivattua. Korvasin sen kuivatulla rosmariinilla, jolloin makuelämys oli varsin marginaalinen, mutta yösyömiseen silti täysin hyväksyttävä.

halloumijuustoa

iso nokare voita

rosmariinia

pastaa

oliiviöljyä

vihreää pestoa (ei ihan pakollinen)

Keitä paistinpannulla pastat hyvässä suolassa reilusti al denteksi, poista sitten vesi ja lisää oliiviöljy ja voi. Anna voin sulaa ja hieman ruskistua. Halloumit voi joko paistaa erikseen tai lisätä suoraan pannulle pastan sekaan. Lisää myös rosmariini ja pesto, anna hautua pari minuuttia jotta halloumi pehmenee.

PS. Ennen opiskelujen alkua on vielä pakko auringonnousun aikaan käydä Kurvin 24 h -Alepassa, yösyöjän unelmassa. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja: