28.7.2011
Mud cake
Aamu oli hyvä: heräsin ajoissa, pääsin töihin eikä uhkaava sade ollut vielä ehtinyt alkaa. Hissistä takahuoneeseen astuessani suorastaan viheltelin, onpa kiva nähdä taas työkavereita yli viikon loman jälkeen! Fail. Olin itse perunut työvuoroni paria viikkoa aiemmin vaihtaessani vuoroja kollegan kanssa. Siispä vielä yksi päivä vailla erityistä tekemistä, mutta mikäs sen mukavampaa. Edellisenä päivänä tosin kului kauppaan (taas kerran) ihan liikaa rahaa, ja tänään piti olla säästöpäivä. MBariin cappuccinolle (mikä ei valitettavasti ole säästöä), riistapyöryköitä Unicafessa ja iso levy tummaa suklaata lähikaupasta. Ohje on suklaapaketin kyljestä:
250 g Fazerin tummaa leivontasuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
200 g voita
Munista ja sokerista vatkataan vaahto, johon lisätään vehnäjauhot ja ruokasooda ja sulatettu suklaa ja voi. Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paistetaan 200°C niin kauan, että kakku on vielä keskeltä vähän raakaa ja reunoilta kypsempää. Tarjoillaan vadelmien, jäätelön tai mansikkapyreen kanssa, jotka kaikki kaikki maksoivat, heh heh, mansikoita. Siksi siis minulla kakun kanssa suklaata. Kypsyys oli muuten herkullisen mehevä, joskaan Frödingen Mud Caken tasolle en vielä yltänyt.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti