Viikonloppu rantahiekalla yhdistettynä liikuntaan ja kahden juhlaillan putkeen ja lounasleipiin tarkoittaa nälkää johon toivoisi mahdollisimman pikaista ratkaisua. Siksi siis pikainen käynti kotikulman Valintatalossa paljasti yhden positiivisen puolen Tradekan lähikauppavalikoimasta: aitoa suomalaista poronkäristystä! Joskin pakkasessa ja kallista, mutta ei auta valittaa. Seuraksi Valtsun “varhaisperunoita” ja kevätsipuleita ja kermaa, ja tuloksena (käristyspaketin kyljen lupauksen mukaisesti) poronkäristystä vartissa.
perunoita
ruokakermaa
kevätsipulin sipulit ja varret
poron- tai saksanhirven (halvempi versio) käristystä
Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi ja keitä viitisen minuuttia, näin säästyy aikaa. Valuta ja lisää vuoassa suolaa ja pippuria, renkaiksi leikatut keväsipulin varret ja sipulit ja kerma. Laita perunat uuniin (n. 200 astetta) kymmeneksi minuutiksi. Ruskista poronkäristys voissa. Laitoin sekaan osan sipulin varsista ja limetin mehua.
Lopputulos on kermalta ja voilta maistuva vegaanin kauhistus, mutta tänään oli sellainen päivä, että teki mieli kauhistutella vegaaneja! Ensi kerralla koitan välttää sellaista.