17.11.2011

Päärynäkorvapuustit










































Harva opiskelumetodi on lähtökohtaisesti niin oikeassa kuin ongelmalähtöinen oppiminen, sillä onhan totta, että kaikki kehitys ja parantuminen lähtee liikkeelle ongelmasta. Itselläni sellaisia on ollut viime aikoina riittämiin: milloin aikataulut eivät yksinkertaisesti ole riittäneet, milloin pelkkä jaksaminen. Luulin, että suunta on vain alaspäin kohti keväällä siintävää burn outia, kunnes viime päivien onnellisten asioiden ilotulitus iski. Nykytanssi, jännittävät ihmissuhteet ja työhaastattelu tukholmalaiseen yliopistoon. Jee.

Seuraavassa siis korvapuustiresepti, jossa pullien sisään tulee karamellisoitua päärynää. Nauttikaa!

paketillinen hiivaa
puoli litraa maitoa
vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
200 g voita
kanelia
väliin voita

kaksi päärynää, mieluiten melko kovia
voita ja sokeria
kanelia

Kuutioidut päärynät paistetaan nopeasti pannulla voissa. Päälle kaadetaan sokeria ja haudutetaan pari minuuttia.Valutetaan päärynät siivilän läpi, jolloin liika neste ei korvapuusteja painettaessa valu ulos. Päärynäkuutiot ja voi levitetään taikinasta kaulitulle levylle, päälle reilusti kanelia. Rullataan, pilkotaan, painellaan puusteiksi ja paistetaan n. 10-15 min 200 asteessa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kerro vähän lisää näistä jännittävistä ihmissuhteistasi söpöliini.. ? ;)

t.ihaileva alfa-tyttö

Hella ja nyrkki kirjoitti...

Moi Esko! Voidaan jutella lisää jännittävistä ihmissuhteista vaikka huomenna. ;)